De winst kwam in het derde kwartaal uit op USD 620 miljoen, tegen USD 1,37 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Eenmalige posten uitgesloten, bleef de winst steken op USD 850 miljoen waar analisten ongeveer een miljard dollar hadden verwacht.

Lagere koper- en goudverkopen zijn de oorzaak, terwijl het bedrijf ook meer kosten moest maken om de grondstoffen te delven.

De goudproductie in Afrika en de Verenigde Staten bleef achter bij de verwachtingen. In de VS denkt Barrick in het vierde kwartaal de productie te kunnen opvoeren.

Toch heeft het bedrijf de verwachting voor totale goudproductie dit jaar verlaagd tegen hogere kosten. De verwachting voor de koperproductie is eveneens teruggeschroefd tegen dezelfde kosten.

Stroom slecht nieuws voor de kiezen

Beleggers in Barrick Gold hebben volgens ABN Amro een stroom slecht nieuws voor de kiezen gekregen. Het verleden laat zien dat productiecijfers beweeglijk zijn.

De hamvraag is of het nieuwe management van het bedrijf in het licht van almaar oplopende kosten voldoende geloofwaardigheid kan afdwingen.

Komt er snel een einde aan de kosteninflatie? Dat het aandeel 9% aan waarde heeft verloren, duidt op verlies aan vertrouwen. We hebben meer duidelijkheid nodig, en nemen plaats op de bank.

De analisten van ABN Amro verlagen hun opinie van kopen naar houden. Het herstel in vertrouwen heeft tijd nodig.

De winst kwam in het derde kwartaal uit op USD 620 miljoen, tegen USD 1,37 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Eenmalige posten uitgesloten, bleef de winst steken op USD 850 miljoen waar analisten ongeveer een miljard dollar hadden verwacht. Lagere koper- en goudverkopen zijn de oorzaak, terwijl het bedrijf ook meer kosten moest maken om de grondstoffen te delven. De goudproductie in Afrika en de Verenigde Staten bleef achter bij de verwachtingen. In de VS denkt Barrick in het vierde kwartaal de productie te kunnen opvoeren. Toch heeft het bedrijf de verwachting voor totale goudproductie dit jaar verlaagd tegen hogere kosten. De verwachting voor de koperproductie is eveneens teruggeschroefd tegen dezelfde kosten.Stroom slecht nieuws voor de kiezen Beleggers in Barrick Gold hebben volgens ABN Amro een stroom slecht nieuws voor de kiezen gekregen. Het verleden laat zien dat productiecijfers beweeglijk zijn. De hamvraag is of het nieuwe management van het bedrijf in het licht van almaar oplopende kosten voldoende geloofwaardigheid kan afdwingen. Komt er snel een einde aan de kosteninflatie? Dat het aandeel 9% aan waarde heeft verloren, duidt op verlies aan vertrouwen. We hebben meer duidelijkheid nodig, en nemen plaats op de bank. De analisten van ABN Amro verlagen hun opinie van kopen naar houden. Het herstel in vertrouwen heeft tijd nodig.