Hij ziet dan ook geen enkele reden meer om de toekomstige goudproductie van Barrick Gold in te dekken of te 'hedgen' tegen een correctie in de goudprijs. Barrick Gold besteedde vorig jaar nog 5 miljard dollar aan zo'n dekking.

Munk wijst er op dat de economie in een aantal regio's zwak blijft, waarbij hij onder andere naar de Balkan verwijst. Munk gelooft dat de toekomstige stijging van de goudprjis vooral zal ingegeven zijn door economische motieven.

De situatie op de goudmarkt is zijn inziens drastisch gewijzigd. Barrick Gold heeft zich meer dan 10 jaar ingedekt tegen een daling van de goudprijs, maar daar ziet Munk dus de voordelen niet meer van in. De marktomstandigheden zijn namelijk helemaal anders geworden.

Hij ziet dan ook geen enkele reden meer om de toekomstige goudproductie van Barrick Gold in te dekken of te 'hedgen' tegen een correctie in de goudprijs. Barrick Gold besteedde vorig jaar nog 5 miljard dollar aan zo'n dekking. Munk wijst er op dat de economie in een aantal regio's zwak blijft, waarbij hij onder andere naar de Balkan verwijst. Munk gelooft dat de toekomstige stijging van de goudprjis vooral zal ingegeven zijn door economische motieven. De situatie op de goudmarkt is zijn inziens drastisch gewijzigd. Barrick Gold heeft zich meer dan 10 jaar ingedekt tegen een daling van de goudprijs, maar daar ziet Munk dus de voordelen niet meer van in. De marktomstandigheden zijn namelijk helemaal anders geworden.