Daarbij is wel selectiviteit geboden. Zowel TD Securities als Merrill Lynch hebben een koopadvies voor Barrick Gold (ABX) dat op de huidige koersniveaus zwaar ondergewaardeerd zou zijn. De activiteiten in beide Amerika's zijn goed voor 60% van de totale productie van het bedrijf en daar kan Barrick goedkoop zijn mijnen uitbaten.

Aan het koopadvies van beide hierboven vermelde brokers is een koersdoel van 25 dollar. Barrick krijgt overigens steeds meer aanhangers, want Andrew Bary vermeldde het aandeel onlangs in Barron's als dé favoriet bij uitstek in het segment van de grotere goudmijnaandelen.

Daarbij is wel selectiviteit geboden. Zowel TD Securities als Merrill Lynch hebben een koopadvies voor Barrick Gold (ABX) dat op de huidige koersniveaus zwaar ondergewaardeerd zou zijn. De activiteiten in beide Amerika's zijn goed voor 60% van de totale productie van het bedrijf en daar kan Barrick goedkoop zijn mijnen uitbaten. Aan het koopadvies van beide hierboven vermelde brokers is een koersdoel van 25 dollar. Barrick krijgt overigens steeds meer aanhangers, want Andrew Bary vermeldde het aandeel onlangs in Barron's als dé favoriet bij uitstek in het segment van de grotere goudmijnaandelen.