Bovendien was de gegenereerde cash aanzienlijk beter dan verwacht. Het orderboek bedroeg op het eind van het kwartaal 13,2% meer dan op het eind van het eerste kwartaal van 2008.

De inkomende bestellingen herstelden zich sterk in maart, na twee zwakke maanden in januari en februari. De inkomende bestellingen waren in maart 2009 zelfs groter dan in dezelfde maand vorig jaar.

Hij benadrukte dat de corporate events markt zwak bleef, maar dat deze daling in zekere mate werd goedgemaakt door de erg goede inkomende bestellingen voor digitale cinema. Het management verwacht duidelijk dat de digitale cinemabusiness de komende kwartalen zal blijven groeien.

Van Zele benadrukte dat hij had gefocust op kostenverlagingen en werkkapitaal, maar ook op de wijziging van de organisatie om ze effectiever te maken.

Deze focus wierp inderdaad vruchten af met een vrije kasstroom op het eind van het kwartaal van 36,6 miljoen euro, ten opzichte van min 2,9 miljoen euro het jaar ervoor.

Ook volgens de verwachtingen kenden de bedrijfsuitgaven een aanzienlijke daling van 14,3 miljoen euro. Van Zele zei dat deze evolutie zich de komende kwartalen zal voortzetten.

Ondanks de positieve EBITDA bleef de EBIT negatief voor het kwartaal, deels door een aanzienlijke vermindering van gekapitaliseerde R&D-uitgaven.

Ook al blijft het economische klimaat moeilijk, toch ziet Eric Van Zele redenen tot voorzichtig optimisme voor de rest van 2009. Hij verwacht dat de productiviteit zal blijven stijgen en dus ook de winst, als gevolg van zijn sterke managementfocus op operationele uitmuntendheid.

Hij verwacht ook dat het succes van digitale cinema zich zal voortzetten en zo een traag herstel in de Divisie Media & Entertainment zal bewerkstelligen. Bovendien bezit Barco nu een erg gezonde balans, met een netto cashpositie van 24,0 miljoen euro.

Bovendien was de gegenereerde cash aanzienlijk beter dan verwacht. Het orderboek bedroeg op het eind van het kwartaal 13,2% meer dan op het eind van het eerste kwartaal van 2008. De inkomende bestellingen herstelden zich sterk in maart, na twee zwakke maanden in januari en februari. De inkomende bestellingen waren in maart 2009 zelfs groter dan in dezelfde maand vorig jaar. Hij benadrukte dat de corporate events markt zwak bleef, maar dat deze daling in zekere mate werd goedgemaakt door de erg goede inkomende bestellingen voor digitale cinema. Het management verwacht duidelijk dat de digitale cinemabusiness de komende kwartalen zal blijven groeien. Van Zele benadrukte dat hij had gefocust op kostenverlagingen en werkkapitaal, maar ook op de wijziging van de organisatie om ze effectiever te maken. Deze focus wierp inderdaad vruchten af met een vrije kasstroom op het eind van het kwartaal van 36,6 miljoen euro, ten opzichte van min 2,9 miljoen euro het jaar ervoor. Ook volgens de verwachtingen kenden de bedrijfsuitgaven een aanzienlijke daling van 14,3 miljoen euro. Van Zele zei dat deze evolutie zich de komende kwartalen zal voortzetten. Ondanks de positieve EBITDA bleef de EBIT negatief voor het kwartaal, deels door een aanzienlijke vermindering van gekapitaliseerde R&D-uitgaven. Ook al blijft het economische klimaat moeilijk, toch ziet Eric Van Zele redenen tot voorzichtig optimisme voor de rest van 2009. Hij verwacht dat de productiviteit zal blijven stijgen en dus ook de winst, als gevolg van zijn sterke managementfocus op operationele uitmuntendheid. Hij verwacht ook dat het succes van digitale cinema zich zal voortzetten en zo een traag herstel in de Divisie Media & Entertainment zal bewerkstelligen. Bovendien bezit Barco nu een erg gezonde balans, met een netto cashpositie van 24,0 miljoen euro.