"Barco heeft goede resultaten laten optekenen en realiseerde dit semester opnieuw sterke omzetgroei en gezonde operationele winst, en dit na twee overnames en verdere investeringen in een aantal strategische groei-initiatieven", communiceerde Eric Van Zele, President en CEO.

"Terwijl onze Projection divisie haar aandeel vergrootte in elk van haar markten, tikte het cijfer van de Healthcare en Advanced Visualization divisies trager aan in het eerste semester. De marktadoptie voor onze digitale oplossing voor operatiekamers vergt wat tijd, maar onze inspanningen om deze oplossing in de markt te zetten, werpen vruchten af en wij verwachten dan ook een stijgende vraag in de toekomst. Daarnaast komt de verkoop van ClickShare op gang waardoor onze vooruitzichten op een verdere groei tijdens de tweede jaarhelft voor de Advanced Visualization divisie ondersteund worden. Ook de divisie Defense & Aerospace werd geconfronteerd met een verschuiving in de toekenning van enkele belangrijke programma's naar de tweede jaarhelft. We hebben stappen gezet om de kosten van deze divisie bij te stellen met het oog op de lagere defensiebudgetten en Barco boekte daarom een eenmalige herstructureringsprovisie van 4,6 miljoen euro. Met deze en andere strategische groei-initiatieven die beginnen lopen, menen we op schema te zitten voor verdere rendabele groei voor het volledige jaar."

"Barco heeft goede resultaten laten optekenen en realiseerde dit semester opnieuw sterke omzetgroei en gezonde operationele winst, en dit na twee overnames en verdere investeringen in een aantal strategische groei-initiatieven", communiceerde Eric Van Zele, President en CEO. "Terwijl onze Projection divisie haar aandeel vergrootte in elk van haar markten, tikte het cijfer van de Healthcare en Advanced Visualization divisies trager aan in het eerste semester. De marktadoptie voor onze digitale oplossing voor operatiekamers vergt wat tijd, maar onze inspanningen om deze oplossing in de markt te zetten, werpen vruchten af en wij verwachten dan ook een stijgende vraag in de toekomst. Daarnaast komt de verkoop van ClickShare op gang waardoor onze vooruitzichten op een verdere groei tijdens de tweede jaarhelft voor de Advanced Visualization divisie ondersteund worden. Ook de divisie Defense & Aerospace werd geconfronteerd met een verschuiving in de toekenning van enkele belangrijke programma's naar de tweede jaarhelft. We hebben stappen gezet om de kosten van deze divisie bij te stellen met het oog op de lagere defensiebudgetten en Barco boekte daarom een eenmalige herstructureringsprovisie van 4,6 miljoen euro. Met deze en andere strategische groei-initiatieven die beginnen lopen, menen we op schema te zitten voor verdere rendabele groei voor het volledige jaar."