De achterliggende gedachte was dat publieke erkenning een uiting van een groot optimisme is en vaak samengaat met topvorming van het aandeel.

In de analyse van januari stond dan ook: "Uit het verleden is al vaak gebleken dat de beurskoers van een bedrijf wiens manager deze prijs krijgt, daarna onderuit gaat (vb. 2007 André Bergen (KBC) en 2009 Bert De Graeve (Bekaert)).

Immers, de publieke erkenning is de uiting van een zeer positief sentiment en dit komt het vaakst voor bij topvorming op de beurs".

Niettemin kon de koers sinds deze aanbeveling nog verder stijgen (daarbij werd ons koersdoel van 62 euro ruimschoots bereikt met een top van 69,95 euro op 14 maart). Sinds kwam er een correctie op gang die de koers weer tot de niveaus van

januari heeft teruggebracht.

Vandaag publiceert Barco halfjaarcijfers en recentelijk hebben een aantal analisten hun verwachtingen wat teruggeschroefd.

Ter info: de verwachtingen zijn 579,5 miljoen euro voor de omzet, 73,3 miljoen euro voor de bedrijfskasstroom (EBITDA)

en 37,8 miljoen euro voor de nettowinst (-13% vs H1/2012). Geert Van Herck heeft een neutraal advies.

De achterliggende gedachte was dat publieke erkenning een uiting van een groot optimisme is en vaak samengaat met topvorming van het aandeel. In de analyse van januari stond dan ook: "Uit het verleden is al vaak gebleken dat de beurskoers van een bedrijf wiens manager deze prijs krijgt, daarna onderuit gaat (vb. 2007 André Bergen (KBC) en 2009 Bert De Graeve (Bekaert)). Immers, de publieke erkenning is de uiting van een zeer positief sentiment en dit komt het vaakst voor bij topvorming op de beurs". Niettemin kon de koers sinds deze aanbeveling nog verder stijgen (daarbij werd ons koersdoel van 62 euro ruimschoots bereikt met een top van 69,95 euro op 14 maart). Sinds kwam er een correctie op gang die de koers weer tot de niveaus van januari heeft teruggebracht. Vandaag publiceert Barco halfjaarcijfers en recentelijk hebben een aantal analisten hun verwachtingen wat teruggeschroefd. Ter info: de verwachtingen zijn 579,5 miljoen euro voor de omzet, 73,3 miljoen euro voor de bedrijfskasstroom (EBITDA) en 37,8 miljoen euro voor de nettowinst (-13% vs H1/2012). Geert Van Herck heeft een neutraal advies.