Carlier gelooft dat het winstmomentum bij Barco dit jaar goed zal blijven, dit ondanks de investeringen die het bedrijf van plan is om te doen.

Bovendien is het zeker een pluspunt dat CEO Van Zele beloofd heeft om de volle termijn uit te doen tot mei 2014, wat het vertrouwen van de beleggers zeker zal verstevigen.

Koersdoel van 61 euro

Barco is nog steeds goedkoop gewaardeerd en blijft koopwaardig, aldus Carlier. Hij hanteert daarbij een koersdoel van 61 euro. Hij heeft ook de prognoses voor het volledige boekjaar naar boven aangepast, dit op basis van de beter dan verwachte cijfers over de eerste zes maanden.

Carlier gaat nu van een EBIT van 91 miljoen euro, of 3% meer dan de vorige prognose. De consensusverwachting bij de analisten ligt op 88 miljoen euro. Tijdens de tweede helft van het jaar zouden de EBIT-marges minstens op het niveau van die over de eerste helft uitkomen.

Carlier gelooft dat het winstmomentum bij Barco dit jaar goed zal blijven, dit ondanks de investeringen die het bedrijf van plan is om te doen. Bovendien is het zeker een pluspunt dat CEO Van Zele beloofd heeft om de volle termijn uit te doen tot mei 2014, wat het vertrouwen van de beleggers zeker zal verstevigen. Koersdoel van 61 euro Barco is nog steeds goedkoop gewaardeerd en blijft koopwaardig, aldus Carlier. Hij hanteert daarbij een koersdoel van 61 euro. Hij heeft ook de prognoses voor het volledige boekjaar naar boven aangepast, dit op basis van de beter dan verwachte cijfers over de eerste zes maanden. Carlier gaat nu van een EBIT van 91 miljoen euro, of 3% meer dan de vorige prognose. De consensusverwachting bij de analisten ligt op 88 miljoen euro. Tijdens de tweede helft van het jaar zouden de EBIT-marges minstens op het niveau van die over de eerste helft uitkomen.