Op 13 mei 2008 spande Barco een rechtszaak aan tegen Aydin Displays, Inc. wegens patentinbreuk. Het betrof hier twee Amerikaanse patenten gehouden door Barco met betrekking tot de LCD flicker compensation ("LFC"), met V.S. patentnummers 6,909,472 en 6,359,663.

De LFC-technologie in deze patenten, die ontwikkeld werd door Barco-ingenieurs, is belangrijk in militaire toepassingen, hoofdzakelijk sonar.

De licentieovereenkomst die met Aydin Displays, Inc. werd aangegaan, maakt een einde aan alle lopende of hangende geschillen tussen de ondernemingen bij het Amerikaanse gerechtshof van het district Northern Georgia.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Barco aan Aydin Displays, Inc. een niet-exclusieve licentie verlenen voor het gebruik van de gepatenteerde LFC-technologie van Barco die in bepaalde geavanceerde maritieme en industriële LCD-schermen wordt gebruikt.

Onder de voorwaarden van de licentieovereenkomst is Aydin momenteel wereldwijd de enige onderneming met een licentie om de LFC-technologie van Barco in geavanceerde LCD-schermen te gebruiken.

Financiële gegevens van de overeenkomst werden niet bekendgemaakt.

Op 13 mei 2008 spande Barco een rechtszaak aan tegen Aydin Displays, Inc. wegens patentinbreuk. Het betrof hier twee Amerikaanse patenten gehouden door Barco met betrekking tot de LCD flicker compensation ("LFC"), met V.S. patentnummers 6,909,472 en 6,359,663. De LFC-technologie in deze patenten, die ontwikkeld werd door Barco-ingenieurs, is belangrijk in militaire toepassingen, hoofdzakelijk sonar. De licentieovereenkomst die met Aydin Displays, Inc. werd aangegaan, maakt een einde aan alle lopende of hangende geschillen tussen de ondernemingen bij het Amerikaanse gerechtshof van het district Northern Georgia. Als onderdeel van de overeenkomst zal Barco aan Aydin Displays, Inc. een niet-exclusieve licentie verlenen voor het gebruik van de gepatenteerde LFC-technologie van Barco die in bepaalde geavanceerde maritieme en industriële LCD-schermen wordt gebruikt. Onder de voorwaarden van de licentieovereenkomst is Aydin momenteel wereldwijd de enige onderneming met een licentie om de LFC-technologie van Barco in geavanceerde LCD-schermen te gebruiken. Financiële gegevens van de overeenkomst werden niet bekendgemaakt.