Op de valutamarkten moet de euro een toontje lager zingen na de sterke prestaties die de eenheidsmunt gisteren heeft geleverd.

Vanmorgen ging er veel aandacht uit naar het nieuws dat de Britse bank Barclays op grote schaal wil snoeien in het personeelsbestand. Anthony Jenkins, chief executive van de bank, vertelde de beleggers dat het drukken van de kosten absolute prioriteit krijgt.

Jenkins wil het werknemersbestand met 30% reduceren, wat betekent dat er ongeveer 30.000 ontslagen zouden vallen. Na deze ontslaggolf zouden er bij Barclays maar ongeveer 100.000 werknemers overblijven. Het bericht stond de lezen in de Financial Times.

Op de valutamarkten moet de euro een toontje lager zingen na de sterke prestaties die de eenheidsmunt gisteren heeft geleverd. Vanmorgen ging er veel aandacht uit naar het nieuws dat de Britse bank Barclays op grote schaal wil snoeien in het personeelsbestand. Anthony Jenkins, chief executive van de bank, vertelde de beleggers dat het drukken van de kosten absolute prioriteit krijgt. Jenkins wil het werknemersbestand met 30% reduceren, wat betekent dat er ongeveer 30.000 ontslagen zouden vallen. Na deze ontslaggolf zouden er bij Barclays maar ongeveer 100.000 werknemers overblijven. Het bericht stond de lezen in de Financial Times.