De kop van jut was trader Daniel Plunkett, die zoals de Financial Times meldde, zijn boekje te buiten was gegaan. Maar Plunkett bleek uiteindelijk toch niet de man te zijn waar iedereen naar uitkeek. Want de financiële wereld was op zoek naar degene die goudprijs al geruime tijd manipuleert.

Dat bleek Daniel Plunkett niet te zijn, die had de goudprijs alleen maar gemanipuleerd in het voordeel van zijn bank. De dupe van de manipulatie was één enkele klant van de bank, niet de goudprijs zelf. Dus blijft het vooralsnog een raadsel wie er voor heeft gezorgd dat de goudprijs momenteel veel lager staat dan hij normaal zou moeten staan.

De kop van jut was trader Daniel Plunkett, die zoals de Financial Times meldde, zijn boekje te buiten was gegaan. Maar Plunkett bleek uiteindelijk toch niet de man te zijn waar iedereen naar uitkeek. Want de financiële wereld was op zoek naar degene die goudprijs al geruime tijd manipuleert. Dat bleek Daniel Plunkett niet te zijn, die had de goudprijs alleen maar gemanipuleerd in het voordeel van zijn bank. De dupe van de manipulatie was één enkele klant van de bank, niet de goudprijs zelf. Dus blijft het vooralsnog een raadsel wie er voor heeft gezorgd dat de goudprijs momenteel veel lager staat dan hij normaal zou moeten staan.