Anderzijds daalden de koersen van de Duitse staatsobligaties, nadat vanmorgen werd bekendgemaakt dat de toonaangevende IFO index voor de derde maand op rij is gedaald.

De daling was bovendien sterker dan verwacht. Barclays waarschuwt inmiddels voor alarmsignalen op de als 'veilig' geachte obligatiemarkten als de Duitse.

Op de beurzen gebeurt er vandaag niet zo veel, de belangrijkste indices noteren dicht ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Op de valutamarkten veert de koers van de oververkochte euro op.

Galapagos: eerste pre-klinische medicijn in osteoarthritis

Galapagos heeft in de samenwerking voor Servier de eerste pre-klinische medicijn kandidaat voor osteoarthritis geïdentificeerd. Het orale medicijn betreft een nieuw actie mechanisme dat door Galapagos is gevonden en het bedrijf krijgt hiervoor een succesbetaling.

De voorbereidingen voor de fase I klinische testen worden getroffen. Osteoarthritis is het verlies aan kraakbeen en beschadiging van gewrichten bij vooral ouderen boven 45 jaar.

Hiervoor is geen medicijn behalve pijnremmers. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers op Galapagos blijft kopen op grond van de positieve lange termijn verwachtingen.

ArcelorMittal: margeverbetering en moeizame volume ontwikkeling

ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal een omzet van $ 22.478 mln behaald, minus 1% tegenover het eerste kwartaal. Het volume van de staalafleveringen daalde 2% in het tweede kwartaal, vooral in Europa, maar de marge verbeterde door verhoogde productprijzen.

De winst plus afschrijvingen (ebitda) steeg 24% naar $ 2.449 mln (per saldo inclusief $ 100 mln incidentele baten) en het bedrijfsresultaat steeg 66% naar $ 959 mln.

De belastingverrekeningen droegen volgens Theodoor Gilissen Bankiers per saldo positief bij. De winst per aandeel bedroeg $ 0,62 tegenover $ 0,01 in het eerste kwartaal.

Voor het eerste halfjaar was de winst per aandeel $ 0,63 tegen vorig jaar $ 1,68. Het kwartaaldividend is $ 0,56 per aandeel.

Voor het tweede halfjaar wordt een vergelijkbare ebitda verwacht bij een lagere omzet.

Bij lagere omzetten blijven de verhoogde productprijzen en hogere ijzerertsverkopen uit eigen mijnen positief bijdragen. De cijfers kwamen overeen met de verwachtingen van Theodoor Gilissen Bankiers en de rating blijft kopen.

Anderzijds daalden de koersen van de Duitse staatsobligaties, nadat vanmorgen werd bekendgemaakt dat de toonaangevende IFO index voor de derde maand op rij is gedaald. De daling was bovendien sterker dan verwacht. Barclays waarschuwt inmiddels voor alarmsignalen op de als 'veilig' geachte obligatiemarkten als de Duitse. Op de beurzen gebeurt er vandaag niet zo veel, de belangrijkste indices noteren dicht ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Op de valutamarkten veert de koers van de oververkochte euro op.Galapagos: eerste pre-klinische medicijn in osteoarthritis Galapagos heeft in de samenwerking voor Servier de eerste pre-klinische medicijn kandidaat voor osteoarthritis geïdentificeerd. Het orale medicijn betreft een nieuw actie mechanisme dat door Galapagos is gevonden en het bedrijf krijgt hiervoor een succesbetaling. De voorbereidingen voor de fase I klinische testen worden getroffen. Osteoarthritis is het verlies aan kraakbeen en beschadiging van gewrichten bij vooral ouderen boven 45 jaar. Hiervoor is geen medicijn behalve pijnremmers. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers op Galapagos blijft kopen op grond van de positieve lange termijn verwachtingen.ArcelorMittal: margeverbetering en moeizame volume ontwikkeling ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal een omzet van $ 22.478 mln behaald, minus 1% tegenover het eerste kwartaal. Het volume van de staalafleveringen daalde 2% in het tweede kwartaal, vooral in Europa, maar de marge verbeterde door verhoogde productprijzen. De winst plus afschrijvingen (ebitda) steeg 24% naar $ 2.449 mln (per saldo inclusief $ 100 mln incidentele baten) en het bedrijfsresultaat steeg 66% naar $ 959 mln. De belastingverrekeningen droegen volgens Theodoor Gilissen Bankiers per saldo positief bij. De winst per aandeel bedroeg $ 0,62 tegenover $ 0,01 in het eerste kwartaal. Voor het eerste halfjaar was de winst per aandeel $ 0,63 tegen vorig jaar $ 1,68. Het kwartaaldividend is $ 0,56 per aandeel. Voor het tweede halfjaar wordt een vergelijkbare ebitda verwacht bij een lagere omzet. Bij lagere omzetten blijven de verhoogde productprijzen en hogere ijzerertsverkopen uit eigen mijnen positief bijdragen. De cijfers kwamen overeen met de verwachtingen van Theodoor Gilissen Bankiers en de rating blijft kopen.