Enkele dagen nadien nam het hoofd de goudhandel bij Barclays ontslag, waarmee impliciet werd aangegeven dat de Britse bank wel degelijk betrokken was bij de manipulatie van de goudprijs. Inmiddels heeft Barclays ook al een boete opgelopen van 26 miljoen pond.

Barclays werd tot die boete veroordeeld door de UK Financial Conduct Authority om 10 jaar lang goudprijs te hebben gemanipuleerd, mogelijk in opdracht van een klant. Trader Daniel James Plunkett zette een stroom verkooporders in de markt, met de duidelijke bedoeling om de goudprijs te doen dalen.

Enkele dagen nadien nam het hoofd de goudhandel bij Barclays ontslag, waarmee impliciet werd aangegeven dat de Britse bank wel degelijk betrokken was bij de manipulatie van de goudprijs. Inmiddels heeft Barclays ook al een boete opgelopen van 26 miljoen pond. Barclays werd tot die boete veroordeeld door de UK Financial Conduct Authority om 10 jaar lang goudprijs te hebben gemanipuleerd, mogelijk in opdracht van een klant. Trader Daniel James Plunkett zette een stroom verkooporders in de markt, met de duidelijke bedoeling om de goudprijs te doen dalen.