Eerder had Barclays slechts een koersdoel van 1420. Volgens Barry Knapp, in New York chief equity strategist voor de bank, is de Amerikaanse economie sterk genoeg om het hoofd te kunnen bieden aan de gestegen olieprijzen.

Hij verhoogde ook zijn prognoses voor de bedrijven die deel uitmaken van de index van 91 naar 93 dollar, daarbij verwijzende naar de meevallende resultaten over het vierde kwartaal.

Knapp zei optimistischer te zijn dan ooit in de afgelopen twee jaar het geval is geweest. De verbeterde economische vooruitzichten hebben vooral de cyclische sectoren een duwtje in de rug gegeven.

Eerder had Barclays slechts een koersdoel van 1420. Volgens Barry Knapp, in New York chief equity strategist voor de bank, is de Amerikaanse economie sterk genoeg om het hoofd te kunnen bieden aan de gestegen olieprijzen. Hij verhoogde ook zijn prognoses voor de bedrijven die deel uitmaken van de index van 91 naar 93 dollar, daarbij verwijzende naar de meevallende resultaten over het vierde kwartaal. Knapp zei optimistischer te zijn dan ooit in de afgelopen twee jaar het geval is geweest. De verbeterde economische vooruitzichten hebben vooral de cyclische sectoren een duwtje in de rug gegeven.