De goudprijs slaagt er nog altijd niet in om een vuist te maken, in het schandaal rond de manipulatie van de goudprijs lijkt Barclays als eerste tegen de lamp te vliegen. Het bedrijf krijgt een boete van 44 miljoen dollar, waarschijnlijk zullen nog andere banken volgen.

Het is volgens Philippe Gijsels, chief strategy officer bij BNP Paribas, zeker niet uitgesloten dat de markten de komende dagen met de Europese verkiezingen en ook de verkiezingen in de Oekraïne een afwachtende houding zullen innemen. Desalniettemin zal de impact op de iets langere termijn waarschijnlijk beperkt zijn.

Langzaam maar zeker zal de markt beginnen te anticiperen op de zeer waarschijnlijke renteverlaging van de Europese Centrale Bank op 5 Juni. En dat zal de risicovolle activa ondersteunen.

Want als de rente verder blijft dalen wordt de keuze voor aandelen steeds aantrekkelijker. Want de vraag blijft: als je aandelen verkoopt in mei, wat ga je dan kopen?

De goudprijs slaagt er nog altijd niet in om een vuist te maken, in het schandaal rond de manipulatie van de goudprijs lijkt Barclays als eerste tegen de lamp te vliegen. Het bedrijf krijgt een boete van 44 miljoen dollar, waarschijnlijk zullen nog andere banken volgen. Het is volgens Philippe Gijsels, chief strategy officer bij BNP Paribas, zeker niet uitgesloten dat de markten de komende dagen met de Europese verkiezingen en ook de verkiezingen in de Oekraïne een afwachtende houding zullen innemen. Desalniettemin zal de impact op de iets langere termijn waarschijnlijk beperkt zijn. Langzaam maar zeker zal de markt beginnen te anticiperen op de zeer waarschijnlijke renteverlaging van de Europese Centrale Bank op 5 Juni. En dat zal de risicovolle activa ondersteunen. Want als de rente verder blijft dalen wordt de keuze voor aandelen steeds aantrekkelijker. Want de vraag blijft: als je aandelen verkoopt in mei, wat ga je dan kopen?