Die forse daling zou een gevolg zijn van een quasi-instorting van de export. Kloppen de prognoses van Barclays, dan zou de BBP-terugval de zwaarste zijn sinds 1974. De neerwaartse aanpassing van de economische prognoses verrast wel enigszins.

Eerder was Barclays namelijk slechts uitgegaan van een krimp met slechts 4,10%. Kyohei Morita, chef Japan econoom bij Barclays in Tokio, spreekt van de ergste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. De economie zou alleszins tot in het tweede kwartaal van 2009 blijven krimpen.

Die forse daling zou een gevolg zijn van een quasi-instorting van de export. Kloppen de prognoses van Barclays, dan zou de BBP-terugval de zwaarste zijn sinds 1974. De neerwaartse aanpassing van de economische prognoses verrast wel enigszins. Eerder was Barclays namelijk slechts uitgegaan van een krimp met slechts 4,10%. Kyohei Morita, chef Japan econoom bij Barclays in Tokio, spreekt van de ergste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. De economie zou alleszins tot in het tweede kwartaal van 2009 blijven krimpen.