Er staan bij wijze van spreken barbaren aan de poorten van de obligatiemarkten, maar volgens Gross hoeven de beleggers helemaal niet werkloos toe te zien. Er staan de beleggers voldoende wapens ter beschikking om zich te wapenen tegen een stijging van de rente.

Gross wijst er op dat steeds meer geld vloeit naar obligatiefondsen die op een alternatieve manier in obligaties beleggen. Volgens Morningstar was op het einde van het eerste kwartaal 81 miljard dollar in niet-alternatieve obligatiefondsen belegd. Sindsdien is er meer dan 25 miljard dollar bijgekomen en de beweging gebeurt nu in versneld tempo.

Er staan bij wijze van spreken barbaren aan de poorten van de obligatiemarkten, maar volgens Gross hoeven de beleggers helemaal niet werkloos toe te zien. Er staan de beleggers voldoende wapens ter beschikking om zich te wapenen tegen een stijging van de rente. Gross wijst er op dat steeds meer geld vloeit naar obligatiefondsen die op een alternatieve manier in obligaties beleggen. Volgens Morningstar was op het einde van het eerste kwartaal 81 miljard dollar in niet-alternatieve obligatiefondsen belegd. Sindsdien is er meer dan 25 miljard dollar bijgekomen en de beweging gebeurt nu in versneld tempo.