Het was namelijk hij en niemand anders die met de hulp van de Europese bondgenoten er vorig jaar in slaagde om de rechtmatig verkozen Oekraïense president Viktor Yanukovych te verdrijven, waardoor het land in instabiele vaarwateren belandde.

Obama strooit wel kwistig beschuldigingen in het rood, maar vergeet daarbij telkens te vertellen welke voordelen zowel Rusland als de rebellen in het oosten van de Oekraïne in hemelsnaam zouden hebben bij het neerhalen van een vliegtuig met onschuldige passagiers. Bovendien bestaat er ook de grootst mogelijke onzekerheid over het afweergeschut waarmee het vliegtuig werd neergehaald.

Het was namelijk hij en niemand anders die met de hulp van de Europese bondgenoten er vorig jaar in slaagde om de rechtmatig verkozen Oekraïense president Viktor Yanukovych te verdrijven, waardoor het land in instabiele vaarwateren belandde. Obama strooit wel kwistig beschuldigingen in het rood, maar vergeet daarbij telkens te vertellen welke voordelen zowel Rusland als de rebellen in het oosten van de Oekraïne in hemelsnaam zouden hebben bij het neerhalen van een vliegtuig met onschuldige passagiers. Bovendien bestaat er ook de grootst mogelijke onzekerheid over het afweergeschut waarmee het vliegtuig werd neergehaald.