Zo probeert China de onstuimige kredietgroei te remmen en in de VS heeft president Obama een speciaal belastingplan voor het bankwezen in petto. De onzekerheid, die dit betekent, jaagt vooral bankaandelen omlaag.

Morgen is de jaarlijkse 'State of the Union'. De president verschijnt dan in het congres om zijn visie te geven op de toestand van de economie, voorgenomen wetgeving en prioriteiten. Een belangrijk moment voor de financiële markten.

De wijze waarop overheidsfinanciën onder controle komen zullen van grote invloed zijn op het hersteltempo van de economie. De omvang van de Amerikaanse schulden zijn natuurlijk groot maar dichter bij huis, zoals in Griekenland, zijn ook problemen. Voor aandelenmarkten is het daardoor moeilijk om de opgaande lijn voort te zetten.

Echter er is geen reden om direct angst te krijgen en de markt te verlaten, aldus ABN Amro. Naar de overtuiging van de bank is dit een bevestiging om een belangrijk deel te beleggen in kwaliteitsaandelen.

Zo probeert China de onstuimige kredietgroei te remmen en in de VS heeft president Obama een speciaal belastingplan voor het bankwezen in petto. De onzekerheid, die dit betekent, jaagt vooral bankaandelen omlaag. Morgen is de jaarlijkse 'State of the Union'. De president verschijnt dan in het congres om zijn visie te geven op de toestand van de economie, voorgenomen wetgeving en prioriteiten. Een belangrijk moment voor de financiële markten. De wijze waarop overheidsfinanciën onder controle komen zullen van grote invloed zijn op het hersteltempo van de economie. De omvang van de Amerikaanse schulden zijn natuurlijk groot maar dichter bij huis, zoals in Griekenland, zijn ook problemen. Voor aandelenmarkten is het daardoor moeilijk om de opgaande lijn voort te zetten. Echter er is geen reden om direct angst te krijgen en de markt te verlaten, aldus ABN Amro. Naar de overtuiging van de bank is dit een bevestiging om een belangrijk deel te beleggen in kwaliteitsaandelen.