Eén van de gevolgen van de nieuwe maatregel is dat de kost van het kapitaal zal toenemen. De regels werden een beetje afgezwakt als gevolg van de eisen van onder andere Duitsland, maar worden algemeen toch als vrij streng ervaren.

James Wiener, head of finance and risk practice bij management-consulting bureau Oliver Wyman, merkt op dat de definitie van wat kapitaal is en hoe risico's omschreven kunnen worden, verstrengd werden.

Sommige banken als Bank of America en Citigroup gaan worden afgeremd bij de uitbetaling van hun dividenden. Ook de bonussen gaan beperkt worden.

Deutsche Bank AG was volgens Wyman zo verstandig om meteen een kapitaalverhoging door te voeren. Algemeen kunnen de banken op de beurs een tijdlang voorzichtig behandeld worden door de beleggers.

Eén van de gevolgen van de nieuwe maatregel is dat de kost van het kapitaal zal toenemen. De regels werden een beetje afgezwakt als gevolg van de eisen van onder andere Duitsland, maar worden algemeen toch als vrij streng ervaren. James Wiener, head of finance and risk practice bij management-consulting bureau Oliver Wyman, merkt op dat de definitie van wat kapitaal is en hoe risico's omschreven kunnen worden, verstrengd werden. Sommige banken als Bank of America en Citigroup gaan worden afgeremd bij de uitbetaling van hun dividenden. Ook de bonussen gaan beperkt worden. Deutsche Bank AG was volgens Wyman zo verstandig om meteen een kapitaalverhoging door te voeren. Algemeen kunnen de banken op de beurs een tijdlang voorzichtig behandeld worden door de beleggers.