Hoewel de bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal in het Amerikaanse bankwezen wisselend waren, stegen de koersen door een paar andere berichten over de sector.

De aankondiging dat een grote groep Europese banken dit jaar opnieuw aan een stresstest wordt onderworpen -waarbij vermoedelijk ook de gevoeligheid voor de schuldenproblematiek in de Europese periferie wordt meegenomen- werkte positief.

Beleggers waren volgens ABN Amro vooral te spreken over de transparantie die dat oplevert. Ook geluiden vanuit Europese overleggen dat de ruimte binnen het steunfonds van 750 miljard euro zal worden vergroot, oogstten waarding op de aandelenmarkten.

Hoewel de bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal in het Amerikaanse bankwezen wisselend waren, stegen de koersen door een paar andere berichten over de sector. De aankondiging dat een grote groep Europese banken dit jaar opnieuw aan een stresstest wordt onderworpen -waarbij vermoedelijk ook de gevoeligheid voor de schuldenproblematiek in de Europese periferie wordt meegenomen- werkte positief. Beleggers waren volgens ABN Amro vooral te spreken over de transparantie die dat oplevert. Ook geluiden vanuit Europese overleggen dat de ruimte binnen het steunfonds van 750 miljard euro zal worden vergroot, oogstten waarding op de aandelenmarkten.