Dat is de mening van John Lekas, senior portfolio manager bij obligatiefonds Leader Capital. Lekas geeft toe dat heel wat staten en lokale overheden diep in de problemen zitten.

Hij gelooft echter niet meer in reddingsprogramma's, wat volgens hem dingen uit het verleden zijn. Politiek wordt het steeds moeilijker om dergelijke programma's te rechtvaardigen.

Waar dat alles gaat eindigen is volgens Lekas duidelijk: we stevenen op een periode van hyperinflatie af. De beleggers bereiden zich maar best voor op zo'n scenario voor, want het kan sneller komen dan verwacht.

Dat is de mening van John Lekas, senior portfolio manager bij obligatiefonds Leader Capital. Lekas geeft toe dat heel wat staten en lokale overheden diep in de problemen zitten. Hij gelooft echter niet meer in reddingsprogramma's, wat volgens hem dingen uit het verleden zijn. Politiek wordt het steeds moeilijker om dergelijke programma's te rechtvaardigen. Waar dat alles gaat eindigen is volgens Lekas duidelijk: we stevenen op een periode van hyperinflatie af. De beleggers bereiden zich maar best voor op zo'n scenario voor, want het kan sneller komen dan verwacht.