Het bankroet is echter het minste van de Argentijnse problemen, want het land zit in veel nauwere schoentjes. Het echte probleem is dat de regering in Buenos Aires zich eens te meer een uitweg uit de crisis poogt te banen door het drukken van geld.

Om te gevolgen van die politiek te maskeren, heeft de Argentijnse regering systematisch de inflatiecijfers vervalst. Een politiek gebaseerd op het stimuleren van de inflatie is altijd desastreus en moet onvermijdelijk slecht aflopen. Elders in de wereld is inflatie uitgebleven door het ontstaan van tal van zeepbellen, maar het ziet er niet naar uit dat dit ook in Argentinië zal lukken.

Het bankroet is echter het minste van de Argentijnse problemen, want het land zit in veel nauwere schoentjes. Het echte probleem is dat de regering in Buenos Aires zich eens te meer een uitweg uit de crisis poogt te banen door het drukken van geld. Om te gevolgen van die politiek te maskeren, heeft de Argentijnse regering systematisch de inflatiecijfers vervalst. Een politiek gebaseerd op het stimuleren van de inflatie is altijd desastreus en moet onvermijdelijk slecht aflopen. Elders in de wereld is inflatie uitgebleven door het ontstaan van tal van zeepbellen, maar het ziet er niet naar uit dat dit ook in Argentinië zal lukken.