Het alternatief is weinig benijdenswaardig: wanneer Griekenland omvalt kan een grootbank als Deutsche Bank mee worden gesleurd in de val. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge lijdt het namelijk weinig twijfel dat een Grieks bankroet de derivatenmarkt kan doen exploseren.

Inmiddels heeft de troika de Grieken al aan het verstand gebracht dat in ruil voor hulp bedrijven als Hellenic Defense Systems (EAS) en Hellenic Vehicle Industry (ELVO) gesloten zullen moeten worden. Beiden, zowel het defensie- als het autobedrijf, zijn eigendom van de staat. Durden merkt op dat Europa eigenlijk zegt dat de Grieken geweren en auto's in de toekomst maar in Duitsland moet kopen.

Het alternatief is weinig benijdenswaardig: wanneer Griekenland omvalt kan een grootbank als Deutsche Bank mee worden gesleurd in de val. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge lijdt het namelijk weinig twijfel dat een Grieks bankroet de derivatenmarkt kan doen exploseren. Inmiddels heeft de troika de Grieken al aan het verstand gebracht dat in ruil voor hulp bedrijven als Hellenic Defense Systems (EAS) en Hellenic Vehicle Industry (ELVO) gesloten zullen moeten worden. Beiden, zowel het defensie- als het autobedrijf, zijn eigendom van de staat. Durden merkt op dat Europa eigenlijk zegt dat de Grieken geweren en auto's in de toekomst maar in Duitsland moet kopen.