Bankroet CIT Group is vooral strop voor Amerikaanse distributiesector

Zoals verwacht heeft CIT Group, een belangrijke kredietverstrekker aan KMO’s, bescherming moeten zoeken onder chapter 11 van de Amerikaanse handelswetgeving.

CIT Group verkeerde al langer in moeilijkheden en heeft maandenlang tevergeefs gevochten om het bankroet te vermijden. De val van het bedrijf aan de vooravond van de eindejaarsperiode is geen goed nieuws voor de distributiesector.

CIT Group speelt namelijk een belangrijke rol bij de financiering van de bevoorrading bij de warenhuizen. Het bedrijf hoopt zelf dat het die rol ook in de toekomst zal kunnen blijven vervullen.

Via de financiering van meer dan 2000 verkopers is CIT Group rechtstreeks verantwoordelijk voor de bevoorrading van meer dan 300.000 winkels. Ongeveer 60% van de consumentenelektronica is afhankelijk van CIT voor de financiering.

Onder chapter 11 wil CIT zich bevrijden van de schuldenberg van 10 miljard dollar. Chairman en CEO Jeffrey M. Peek is van mening dat CIT zijn taak zal kunnen blijven invullen, maar in de distributiesector wordt gevreesd dat het omvallen van de kredietverstrekker toch heel wat problemen met zich gaat meebrengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content