Zelfs als maar 2% van de leningen niet wordt terugbetaald zal de marge die de bank heeft volledig verdwijnen.

Door het deposito garantiesysteem hebben spaarders minder zorgen over het behoud van hun spaargeld. Maar toch is het eigenlijk een garantie van belastinggeld jegens roekeloze bankiers.

De overheid tracht middels hogere eisen aan bankbestuurders het roekeloze gedrag aan banden te leggen.

Het liefst heeft men twee totaal verschillende bestuurders. Maar of dan uiteindelijk nog leningen worden verstrekt door mensen die zo verschillen blijft de vraag.

Derhalve blijft bankieren een risico in zich houden. Maar dat is uiteindelijk bij elke economisch proces zo.

Zelfs als maar 2% van de leningen niet wordt terugbetaald zal de marge die de bank heeft volledig verdwijnen. Door het deposito garantiesysteem hebben spaarders minder zorgen over het behoud van hun spaargeld. Maar toch is het eigenlijk een garantie van belastinggeld jegens roekeloze bankiers. De overheid tracht middels hogere eisen aan bankbestuurders het roekeloze gedrag aan banden te leggen. Het liefst heeft men twee totaal verschillende bestuurders. Maar of dan uiteindelijk nog leningen worden verstrekt door mensen die zo verschillen blijft de vraag. Derhalve blijft bankieren een risico in zich houden. Maar dat is uiteindelijk bij elke economisch proces zo.