De situatie is zo ernstig, dat eigenlijk geen enkele waardering van wat dan ook betrouwbaar mag genoemd worden. Maar het ergste is misschien dat ook de ruggengraat van het financieel systeem is gebroken. Het bank bankensysteem is van A tot Z gemanipuleerd, ook daar is alle geloofwaardigheid zoek.

Eigenlijk is er na de grote bankencrisis niets anders gebeurd dan dat insolvabele banken een laagje lippenstift op zich kregen, kwestie van ze opnieuw als gezonde banken te presenteren. IJsland is het enige land dat orde op zaken heeft durven te stellen in zijn bankensector, de rest van Europa heeft daar het lef niet voor gehad en zal voor die nalatigheid een zware prijs moeten betalen.

De situatie is zo ernstig, dat eigenlijk geen enkele waardering van wat dan ook betrouwbaar mag genoemd worden. Maar het ergste is misschien dat ook de ruggengraat van het financieel systeem is gebroken. Het bank bankensysteem is van A tot Z gemanipuleerd, ook daar is alle geloofwaardigheid zoek. Eigenlijk is er na de grote bankencrisis niets anders gebeurd dan dat insolvabele banken een laagje lippenstift op zich kregen, kwestie van ze opnieuw als gezonde banken te presenteren. IJsland is het enige land dat orde op zaken heeft durven te stellen in zijn bankensector, de rest van Europa heeft daar het lef niet voor gehad en zal voor die nalatigheid een zware prijs moeten betalen.