Vraag is zelfs of dat al dan niet is gebeurd in samenspraak met een aantal overheden, waarbij op de eerste plaats een beschuldigende vinger richting Verenigd Koninkrijk wordt uitgestoken.

De zaak is aan het licht gekomen bij Barclays, maar mogelijk hebben we nog maar het topje van de ijsberg gezien. De kans is groot dat er nog veel meer banken bij de zaak betrokken zijn, die bovendien ook nog eens andere delen van de rentemarkt gemanipuleerd hebben.

Meer onthullingen op komst

David Kotok van Cumberland Advisors vreest dat er inderdaad nog meer onthullingen op komst zijn. In het verleden was er nogal wat kritiek op de regelgeving die de groeimarkten als standaarden gebruikten, maar uiteindelijk zouden die standaarden wel eens betrouwbaarder kunnen zijn dan wat zich in het westen heeft afgespeeld.

Volgens Kotok staat het al vast buiten kijf dat als de LIBOR werd gemanipuleerd ook de zogenaamde TED-spread, de spread tussen de LIBOR en de Treasury Bills verdacht is.

Een manipulatie van de TED-spread leek tot voor kort ondenkbaar. Volgens Kotok is ons financieel systeem zo rot als kaas. Het is gebouwd op vertrouwen en dat vertrouwen is nu grotendeels verdwenen.

Vraag is zelfs of dat al dan niet is gebeurd in samenspraak met een aantal overheden, waarbij op de eerste plaats een beschuldigende vinger richting Verenigd Koninkrijk wordt uitgestoken. De zaak is aan het licht gekomen bij Barclays, maar mogelijk hebben we nog maar het topje van de ijsberg gezien. De kans is groot dat er nog veel meer banken bij de zaak betrokken zijn, die bovendien ook nog eens andere delen van de rentemarkt gemanipuleerd hebben.Meer onthullingen op komst David Kotok van Cumberland Advisors vreest dat er inderdaad nog meer onthullingen op komst zijn. In het verleden was er nogal wat kritiek op de regelgeving die de groeimarkten als standaarden gebruikten, maar uiteindelijk zouden die standaarden wel eens betrouwbaarder kunnen zijn dan wat zich in het westen heeft afgespeeld. Volgens Kotok staat het al vast buiten kijf dat als de LIBOR werd gemanipuleerd ook de zogenaamde TED-spread, de spread tussen de LIBOR en de Treasury Bills verdacht is. Een manipulatie van de TED-spread leek tot voor kort ondenkbaar. Volgens Kotok is ons financieel systeem zo rot als kaas. Het is gebouwd op vertrouwen en dat vertrouwen is nu grotendeels verdwenen.