De bereidheid om tot een pan-Europese bankenunie te komen, lijken in versneld tempo te zijn toegenomen.

De Europese Commissie stelt voor de regelgevers verreikende macht toe te kennen in geval er banken dreigen overkop te gaan.

Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de richting van een bankenunie waar steeds meer voorstanders voor te vinden zijn. Zo'n bankenunie kan belangrijk worden voor het voortbestaan van de euro.

Europese molens malen erg langzaam

Er is echter maar één probleem: de Europese molens hebben de gewoonte om erg langzaam te malen. Wanneer de plannen die nu op tafel liggen realiteit worden, kan het al 2015 zijn. Dat is natuurlijk veel te laat om de Spaanse banken die in moeilijkheden verkeren te redden.

Sharon Bowles, voorzitter van de bevoegde commissie in het Europees parlement, is van mening dat er een oplossing moet geformuleerd worden voor de problemen die nu tafel liggen. Op korte termijn zijn er bijkomende maatregelen nodig en die zijn er voorlopig nog niet.

De bereidheid om tot een pan-Europese bankenunie te komen, lijken in versneld tempo te zijn toegenomen. De Europese Commissie stelt voor de regelgevers verreikende macht toe te kennen in geval er banken dreigen overkop te gaan. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de richting van een bankenunie waar steeds meer voorstanders voor te vinden zijn. Zo'n bankenunie kan belangrijk worden voor het voortbestaan van de euro. Europese molens malen erg langzaam Er is echter maar één probleem: de Europese molens hebben de gewoonte om erg langzaam te malen. Wanneer de plannen die nu op tafel liggen realiteit worden, kan het al 2015 zijn. Dat is natuurlijk veel te laat om de Spaanse banken die in moeilijkheden verkeren te redden. Sharon Bowles, voorzitter van de bevoegde commissie in het Europees parlement, is van mening dat er een oplossing moet geformuleerd worden voor de problemen die nu tafel liggen. Op korte termijn zijn er bijkomende maatregelen nodig en die zijn er voorlopig nog niet.