Sinds 2007 hebben de banken al 2280 miljard dollar aan slechte kredieten afgeschreven, zo blijkt uit het Global Financial Stability Report van het IMF. 39% van de afschrijvingen gebeurde in de Verenigde Staten, 29% in de eurozone en 20% in het Verenigd Koninkrijk.

Wereldwijd worden de banken echter met nieuwe uitdagingen geconfronteerd, zodat ze hun kapitaalbasis moeten versterken. We mogen met andere woorden nieuwe kapitaalverhogingen verwachten.

Aan de landen met hoge overheidsschulden wordt aangeraden om gelooftwaardige plannen voor het afbouwen van die schulden op te stellen. Sommige landen moeten ook meer doen om de kredietverstrekking veilig te stellen en om de economische groei te stimuleren.

Pacific Investment Management Co., manager van de grootste obligatiefondsen, gaf eerder al aan dat de U.S., Italië, Frankrijk, Griekenland, Japan en het U.K. zich in een "ring of fire" bevinden. Elk van deze landen heeft een schuld van 90% of meer van het BBP.

Sinds 2007 hebben de banken al 2280 miljard dollar aan slechte kredieten afgeschreven, zo blijkt uit het Global Financial Stability Report van het IMF. 39% van de afschrijvingen gebeurde in de Verenigde Staten, 29% in de eurozone en 20% in het Verenigd Koninkrijk. Wereldwijd worden de banken echter met nieuwe uitdagingen geconfronteerd, zodat ze hun kapitaalbasis moeten versterken. We mogen met andere woorden nieuwe kapitaalverhogingen verwachten. Aan de landen met hoge overheidsschulden wordt aangeraden om gelooftwaardige plannen voor het afbouwen van die schulden op te stellen. Sommige landen moeten ook meer doen om de kredietverstrekking veilig te stellen en om de economische groei te stimuleren. Pacific Investment Management Co., manager van de grootste obligatiefondsen, gaf eerder al aan dat de U.S., Italië, Frankrijk, Griekenland, Japan en het U.K. zich in een "ring of fire" bevinden. Elk van deze landen heeft een schuld van 90% of meer van het BBP.