"We zijn nog altijd enorm negatief voor de bankensector", zegt Herwig Bogaerts van Carmignac Gestion. "Ik denk dat er nog wel wat walvissen kunnen komen bovendrijven."

Net zoals 2007 een jaar vol financiële verrassingen was, zo was 2008 een beursjaar met een overvloed aan ups- en downs. De kredietcrisis sijpelde door naar de economie en zorgde voor een forse vertraging van de economische groei. Alle aandelenmarkten en sectoren kregen dan ook rake klappen.

Instappen?

"De beursnotering en het economische plaatje zijn irrationeel, buiten proportie", zegt Bogaerts van Carmignac. "Je moet voor de komende maanden een voorzichtige blootstelling aan de aandelenmarkten behouden." Pieter De Bisschop van Deutsche Bank ziet het begin van het beursjaar somber in, al zouden de beurzen in 2009 echter wel eens een positieve return kunnen neerzetten. "We zijn niet bijster optimistisch voor de marken de komende maanden, daarom zijn we op dit moment onderwogen in aandelen. We denken wel dat we op jaarbasis een goede acht of negen procent kunnen verdienen."

Alain Deneef van Inside Beleggen/Cash is positiever. "Een belegger moet aan de huidige waarderingen nu instappen. Op een termijn van zowat vijf jaar zal hij zijn mooie winsten kunnen verzilveren", klinkt het.

Bankaandelen

Wat betreft de bankensector zijn de deelnemers het vrijwel eens. Het grootste leed is geleden, maar de crisis is mogelijk nog niet voorbij. Een belegging in bankaandelen behoort daarom nog niet tot de opportuniteiten van 2009. "De belegger gaat de komende jaren aan de banken in het algemeen geen plezier beleven", zoals Paul Huybrechts het omschrijft.

Ken Van Weyenberg

Cash organiseerde een rondetafelinterview met vier specialisten: Paul Huybrechts (voorzitter Vlaamse Federatie voor Beleggers en Beleggingsclubs), Herwig Bogaerts (Carmignac Gestion), Pieter De Bisschop (Deutsche Bank) en Alain Deneef (Inside Beleggen/Cash). U leest het volledige interview en de Top5 van de deelnemers in Cash Magazine van 18 december 2008.

"We zijn nog altijd enorm negatief voor de bankensector", zegt Herwig Bogaerts van Carmignac Gestion. "Ik denk dat er nog wel wat walvissen kunnen komen bovendrijven." Net zoals 2007 een jaar vol financiële verrassingen was, zo was 2008 een beursjaar met een overvloed aan ups- en downs. De kredietcrisis sijpelde door naar de economie en zorgde voor een forse vertraging van de economische groei. Alle aandelenmarkten en sectoren kregen dan ook rake klappen. Instappen? "De beursnotering en het economische plaatje zijn irrationeel, buiten proportie", zegt Bogaerts van Carmignac. "Je moet voor de komende maanden een voorzichtige blootstelling aan de aandelenmarkten behouden." Pieter De Bisschop van Deutsche Bank ziet het begin van het beursjaar somber in, al zouden de beurzen in 2009 echter wel eens een positieve return kunnen neerzetten. "We zijn niet bijster optimistisch voor de marken de komende maanden, daarom zijn we op dit moment onderwogen in aandelen. We denken wel dat we op jaarbasis een goede acht of negen procent kunnen verdienen." Alain Deneef van Inside Beleggen/Cash is positiever. "Een belegger moet aan de huidige waarderingen nu instappen. Op een termijn van zowat vijf jaar zal hij zijn mooie winsten kunnen verzilveren", klinkt het. Bankaandelen Wat betreft de bankensector zijn de deelnemers het vrijwel eens. Het grootste leed is geleden, maar de crisis is mogelijk nog niet voorbij. Een belegging in bankaandelen behoort daarom nog niet tot de opportuniteiten van 2009. "De belegger gaat de komende jaren aan de banken in het algemeen geen plezier beleven", zoals Paul Huybrechts het omschrijft. Ken Van Weyenberg Cash organiseerde een rondetafelinterview met vier specialisten: Paul Huybrechts (voorzitter Vlaamse Federatie voor Beleggers en Beleggingsclubs), Herwig Bogaerts (Carmignac Gestion), Pieter De Bisschop (Deutsche Bank) en Alain Deneef (Inside Beleggen/Cash). U leest het volledige interview en de Top5 van de deelnemers in Cash Magazine van 18 december 2008.