O'Neill verklaarde in een interview dat het onzin is om te praten over een bankencrisis in China. Op Harvard University schetst professor Kenneth Rogoff regelmatig zo'n scenario.

Rogoff verwacht een implosie van de vastgoedmarkt, met als gevolg dat de banken in de problemen kunnen raken. Ook fondsbeheerders James Chanos en Marc Faber hebben al gewaarschuwd dat China alles zal moeten doen om een vastgoedcrisis te voorkomen.

In de ogen van O'Neill is dat onzin. De Chinese regering is eigenaar van de Chinese banken en die zal nooit toelaten dat de banken over kop gaan. Hij sluit dergelijke crisis dan ook kort en goed uit.

O'Neill verklaarde in een interview dat het onzin is om te praten over een bankencrisis in China. Op Harvard University schetst professor Kenneth Rogoff regelmatig zo'n scenario. Rogoff verwacht een implosie van de vastgoedmarkt, met als gevolg dat de banken in de problemen kunnen raken. Ook fondsbeheerders James Chanos en Marc Faber hebben al gewaarschuwd dat China alles zal moeten doen om een vastgoedcrisis te voorkomen. In de ogen van O'Neill is dat onzin. De Chinese regering is eigenaar van de Chinese banken en die zal nooit toelaten dat de banken over kop gaan. Hij sluit dergelijke crisis dan ook kort en goed uit.