Wanneer je als bank gratis geldmiddelen ter beschikking gesteld krijgt van de ECB en risicoloos kan herinvesteren bij andere banken (waarvan het risico opnieuw als quasi onbestaande wordt beschouwd in het kader van de bankenunie...), dan is het evident dat je als bank, na de recente ervaringen in de financiële crisis, het zekere voor het onzekere kiest.

De gratis liquiditeiten van de ECB worden volgens professor Stefan Duchateau zo massaal mogelijk aangewend in risicoloos gepercipieerde interbancaire plaatsingen en overheidsobligaties. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Wanneer je als bank gratis geldmiddelen ter beschikking gesteld krijgt van de ECB en risicoloos kan herinvesteren bij andere banken (waarvan het risico opnieuw als quasi onbestaande wordt beschouwd in het kader van de bankenunie...), dan is het evident dat je als bank, na de recente ervaringen in de financiële crisis, het zekere voor het onzekere kiest. De gratis liquiditeiten van de ECB worden volgens professor Stefan Duchateau zo massaal mogelijk aangewend in risicoloos gepercipieerde interbancaire plaatsingen en overheidsobligaties. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.