Bovendien hebben die centrale banken ook nog eens veel meer derivaten aan boord genomen, de afgeleide producten die door Warren Buffett ooit de wapens voor massadestructie op de financiële markten werden genoemd. Bovendien zijn ook de balansen van de centrale banken veel groter geworden.

De banken zijn bovendien nog meer geleveraged dan in 2008 en daarmee zijn meteen de kiemen gelegd voor de volgende crisis. In zijn boek legt Ricards uit dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens die zal losbarsten. Maar ditmaal zullen de centrale banken niet meer in staat zijn om het systeem overeind te houden.

Bovendien hebben die centrale banken ook nog eens veel meer derivaten aan boord genomen, de afgeleide producten die door Warren Buffett ooit de wapens voor massadestructie op de financiële markten werden genoemd. Bovendien zijn ook de balansen van de centrale banken veel groter geworden. De banken zijn bovendien nog meer geleveraged dan in 2008 en daarmee zijn meteen de kiemen gelegd voor de volgende crisis. In zijn boek legt Ricards uit dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens die zal losbarsten. Maar ditmaal zullen de centrale banken niet meer in staat zijn om het systeem overeind te houden.