De belangrijkste hinderpaal die een stijging van het goud in de weg staat, blijkt momenteel Janet Yellen te zijn. De nieuwe president van de Amerikaanse centrale bank stelde al een verhoging van de rente voor de eerste helft van volgend jaar in het vooruitzicht.

Dat is sneller dan algemeen was verwacht. Een stijging van de rente is echter geen goed nieuws voor de goudprijs, want het duurder worden van het geld kan een herstel van de goudprijs in weg staan. Het ziet er daarom niet naar uit de belangrijkste analisten op korte of middellange termijn positiever tegenover het goud zullen aankijken.

De belangrijkste hinderpaal die een stijging van het goud in de weg staat, blijkt momenteel Janet Yellen te zijn. De nieuwe president van de Amerikaanse centrale bank stelde al een verhoging van de rente voor de eerste helft van volgend jaar in het vooruitzicht. Dat is sneller dan algemeen was verwacht. Een stijging van de rente is echter geen goed nieuws voor de goudprijs, want het duurder worden van het geld kan een herstel van de goudprijs in weg staan. Het ziet er daarom niet naar uit de belangrijkste analisten op korte of middellange termijn positiever tegenover het goud zullen aankijken.