Die software zou met name frontrunning mogelijk maken, waardoor sommige marktpartijen die over supersnelle computers beschikken in staat zouden zijn om de particuliere beleggers telkens de pas af te snijden wanneer ze kooporders op de beurs willen plaatsen.

Maar de manipulatie zou veel verder reiken dan alleen maar de beurs van Wall Street. Banken vrezen vooral dat onderzoek dat momenteel door de Securities Exchange Commission wordt gevoerd een HFT manipulatie van de goudprijs zal aantonen. De banken riskeren in dat geval superboetes waarbij die uitgedeeld na de aangetoonde LIBOR-manipulatie klein bier zullen zijn.

Die software zou met name frontrunning mogelijk maken, waardoor sommige marktpartijen die over supersnelle computers beschikken in staat zouden zijn om de particuliere beleggers telkens de pas af te snijden wanneer ze kooporders op de beurs willen plaatsen. Maar de manipulatie zou veel verder reiken dan alleen maar de beurs van Wall Street. Banken vrezen vooral dat onderzoek dat momenteel door de Securities Exchange Commission wordt gevoerd een HFT manipulatie van de goudprijs zal aantonen. De banken riskeren in dat geval superboetes waarbij die uitgedeeld na de aangetoonde LIBOR-manipulatie klein bier zullen zijn.