Ook de verstrekking van hypotheken in Europa staat nog onder druk. Uit een vergelijkbaar onderzoek onder Amerikaanse banken blijkt dat zij juist meer leningen willen verstrekken tegen gunstige voorwaarden.

De toegenomen concurrentie speelt volgens Theodoor Gilissen Bankiers daarbij een rol. Met name de leningen voor ondernemingen, om overnames te financieren, en commercieel vastgoed liepen op.

Het algehele beeld blijft dat banken, overheden en ondernemingen voorzichtig zijn met investeringen en het aangaan van leningen.

Ook de verstrekking van hypotheken in Europa staat nog onder druk. Uit een vergelijkbaar onderzoek onder Amerikaanse banken blijkt dat zij juist meer leningen willen verstrekken tegen gunstige voorwaarden. De toegenomen concurrentie speelt volgens Theodoor Gilissen Bankiers daarbij een rol. Met name de leningen voor ondernemingen, om overnames te financieren, en commercieel vastgoed liepen op. Het algehele beeld blijft dat banken, overheden en ondernemingen voorzichtig zijn met investeringen en het aangaan van leningen.