Kijken we naar de sterkste stijgers dan valt natuurlijk meteen op dat het vooral de financiële waarden zijn die herstelden. Deutsche Bank wist een koersstijging in een week te boeken van meer dan 37%. Deze bank behoort niet tot de categorie pennystocks waar grotere koerswinsten als met enkele centen stijging wordt gerealiseerd.

Ook een andere sterke financial BNP Paribas wist een koerswinst te boeken van meer dan 30%. ING dat wel als pennystock mag worden gezien haalde net niet de 30% koersstijging.

In de top tien van stijgers van vorige week staat maar een aandeel dat niet bij de financiële waarden hoort. Nokia steeg bijna met 20%. De defensieve waarden bleven duidelijk achter. Energieproducent E.ON daalde zelfs met 9%.

De stijging van de financiële waarden kwam vooral tot stand door de uitgelekte mail van de bestuursvoorzitter van Citigroup. Deze stelde dat het bedrijf in de eerste twee maanden van het jaar winstgevend was.

Op zich niet een hele vreemde uitspraak, aldus Wilfried Steentjes. Banken hebben namelijk als basisbedrijf het lenen van geld van consumenten en het vervolgens uitlenen aan bedrijven. In de aard van de zaak is dat een winstgevende activiteit.

De spaarrente is altijd lager dan de leenrente. Door de kredietcrisis laten banken zich nu niet verleiden om te investeren in producten die in koers kunnen dalen. Men mijdt elk risico. Niet vreemd dat men dan ook dit jaar geld aan het verdienen is.

Kijken we naar de sterkste stijgers dan valt natuurlijk meteen op dat het vooral de financiële waarden zijn die herstelden. Deutsche Bank wist een koersstijging in een week te boeken van meer dan 37%. Deze bank behoort niet tot de categorie pennystocks waar grotere koerswinsten als met enkele centen stijging wordt gerealiseerd. Ook een andere sterke financial BNP Paribas wist een koerswinst te boeken van meer dan 30%. ING dat wel als pennystock mag worden gezien haalde net niet de 30% koersstijging. In de top tien van stijgers van vorige week staat maar een aandeel dat niet bij de financiële waarden hoort. Nokia steeg bijna met 20%. De defensieve waarden bleven duidelijk achter. Energieproducent E.ON daalde zelfs met 9%.De stijging van de financiële waarden kwam vooral tot stand door de uitgelekte mail van de bestuursvoorzitter van Citigroup. Deze stelde dat het bedrijf in de eerste twee maanden van het jaar winstgevend was. Op zich niet een hele vreemde uitspraak, aldus Wilfried Steentjes. Banken hebben namelijk als basisbedrijf het lenen van geld van consumenten en het vervolgens uitlenen aan bedrijven. In de aard van de zaak is dat een winstgevende activiteit. De spaarrente is altijd lager dan de leenrente. Door de kredietcrisis laten banken zich nu niet verleiden om te investeren in producten die in koers kunnen dalen. Men mijdt elk risico. Niet vreemd dat men dan ook dit jaar geld aan het verdienen is.