Tamara Burnell, kredietanaliste bij M&G Group Plc, stelt vast dat de banken zichzelf tegenspreken. Enerzijds claimen ze sterk genoeg zijn om de stress tests te doorstaan, maar anderzijds zouden ze te zwak zijn om ingrijpende hervormingen te implementeren.

Dat betekent volgens Burness niet veel goeds voor de stress test. Bovendien hebben de banken hun verleden tegen. Met de name de Landesbanken hebben al meer gesjoemeld met hun balansen.

Eerst hadden ze nauwelijk toxische activa aan boord, zo heette het. Tijdens de kredietcrisis bleek echter het tegenovergestelde.

Ook bij de verklaringen van de Ierse en Griekse banken kunnen vraagtekens worden gesteld. Die claimen gezond te zijn, maar volgens Burnell kan het moeilijk anders dan dat ze problemen hebben.

De Spaanse spaarbanken of caja's doen anderzijds mee aan de test alsof ze al geconsolideerd zijn, terwijl dat helemaal niet het geval is. Burnell spreekt in dat verband van een absurde situatie.

Tamara Burnell, kredietanaliste bij M&G Group Plc, stelt vast dat de banken zichzelf tegenspreken. Enerzijds claimen ze sterk genoeg zijn om de stress tests te doorstaan, maar anderzijds zouden ze te zwak zijn om ingrijpende hervormingen te implementeren. Dat betekent volgens Burness niet veel goeds voor de stress test. Bovendien hebben de banken hun verleden tegen. Met de name de Landesbanken hebben al meer gesjoemeld met hun balansen. Eerst hadden ze nauwelijk toxische activa aan boord, zo heette het. Tijdens de kredietcrisis bleek echter het tegenovergestelde. Ook bij de verklaringen van de Ierse en Griekse banken kunnen vraagtekens worden gesteld. Die claimen gezond te zijn, maar volgens Burnell kan het moeilijk anders dan dat ze problemen hebben. De Spaanse spaarbanken of caja's doen anderzijds mee aan de test alsof ze al geconsolideerd zijn, terwijl dat helemaal niet het geval is. Burnell spreekt in dat verband van een absurde situatie.