Vorige week vrijdag stond in totaal 351 miljard euro bij de Europese Centrale Bank geparkeerd, tegenover 229 miljard euro de dag voordien. De rente op die deposito's bedraagt slechts 0,25%.

Het vrijdag geparkeerde bedrag is het grootste bedrag sinds de introductie van de euro in 1999. In de zeven sessies voorafgaand aan 4 juni was er telkens sprake van ongeveer 300 miljard euro.

Christoph Rieger, co- head fixed income strategy bij Commerzbank AG in Frankfurt, meent dat de kans nog steeds groot is dat we in richting van een post- Lehman-type banking crisis evolueren.

Zolang als de banken geen zicht hebben op de blootstelling van de branchegenoten op landen in problemen zal volgens Rieger de bereidheid om elkaar geld te lenen klein blijven.

Daarnaast wint de overtuiging opnieuw veld dat het reddingsplan van 750 miljard euro dat door de ECB en door het IMF werd voorgesteld, niet zal volstaan om de crisis te beletten zich verder te verspreiden.

Vorige week vrijdag stond in totaal 351 miljard euro bij de Europese Centrale Bank geparkeerd, tegenover 229 miljard euro de dag voordien. De rente op die deposito's bedraagt slechts 0,25%. Het vrijdag geparkeerde bedrag is het grootste bedrag sinds de introductie van de euro in 1999. In de zeven sessies voorafgaand aan 4 juni was er telkens sprake van ongeveer 300 miljard euro. Christoph Rieger, co- head fixed income strategy bij Commerzbank AG in Frankfurt, meent dat de kans nog steeds groot is dat we in richting van een post- Lehman-type banking crisis evolueren. Zolang als de banken geen zicht hebben op de blootstelling van de branchegenoten op landen in problemen zal volgens Rieger de bereidheid om elkaar geld te lenen klein blijven. Daarnaast wint de overtuiging opnieuw veld dat het reddingsplan van 750 miljard euro dat door de ECB en door het IMF werd voorgesteld, niet zal volstaan om de crisis te beletten zich verder te verspreiden.