De oorzaak ligt bij de verwachting dat het reddingsplan van 750 miljard euro niet gaat volstaan om de eurozone uit het moeras te trekken. Daardoor zou de crisis opnieuw zware schade kunnen toebrengen aan het Europees bancair systeem.

Woensdagavond parkeerden de banken 320,40 miljard euro in de ECB's overnight deposit facility, ten opzichte van 316,40 miljard euro de dag voordien. De cijfers zijn afkomstig van de ECB zelf.

Deze bedragen zijn de hoogste sinds de introductie van de euro in 1999. Het is nu vijf dagen op rij dat de opgeslagen bedragen de kaap van 300 miljard euro overtreffen.

Jessica Hoversen, analiste bij futures broker MF Global Holdings, stelt vast dat er nog een boel stress op de markten aanwezig is. De banken parkeren hun overtollig geld liever bij de ECB dan aan elkaar te ontlenen.

De oorzaak ligt bij de verwachting dat het reddingsplan van 750 miljard euro niet gaat volstaan om de eurozone uit het moeras te trekken. Daardoor zou de crisis opnieuw zware schade kunnen toebrengen aan het Europees bancair systeem. Woensdagavond parkeerden de banken 320,40 miljard euro in de ECB's overnight deposit facility, ten opzichte van 316,40 miljard euro de dag voordien. De cijfers zijn afkomstig van de ECB zelf. Deze bedragen zijn de hoogste sinds de introductie van de euro in 1999. Het is nu vijf dagen op rij dat de opgeslagen bedragen de kaap van 300 miljard euro overtreffen. Jessica Hoversen, analiste bij futures broker MF Global Holdings, stelt vast dat er nog een boel stress op de markten aanwezig is. De banken parkeren hun overtollig geld liever bij de ECB dan aan elkaar te ontlenen.