Shell moest op de cijfers een half procent prijsgeven, terwijl H&M (dat eveneens cijfers publiceerde) zowat anderhalf procent verliest. De banken moeten inbinden, met onder andere een verlies voor Barclays.

In Brussel is de BEL 20 op zijn beurt lager geopend, met een verlies van ongeveer een kwart procent voor de index. Daarmee valt de index opnieuw terug richting 1900 punten.

Fortis, waaromtrent vandaag meer nieuws wordt verwacht, noteert in de plus. De banken Dexia en KBC moeten echter opnieuw terrein prijsgeven. Ook AB-InBev heeft met winstnemingen af te rekenen.

Shell moest op de cijfers een half procent prijsgeven, terwijl H&M (dat eveneens cijfers publiceerde) zowat anderhalf procent verliest. De banken moeten inbinden, met onder andere een verlies voor Barclays. In Brussel is de BEL 20 op zijn beurt lager geopend, met een verlies van ongeveer een kwart procent voor de index. Daarmee valt de index opnieuw terug richting 1900 punten. Fortis, waaromtrent vandaag meer nieuws wordt verwacht, noteert in de plus. De banken Dexia en KBC moeten echter opnieuw terrein prijsgeven. Ook AB-InBev heeft met winstnemingen af te rekenen.