Zo stegen de belastinginkomsten dit jaar met 13,5% door belastingverhogingen.

Theodoor Gilissen Bankiers: "Ook Ierland maakte deze week bekend extra te willen bezuinigen in de komende vier jaar. De regering wil Eur 15 mrd bezuinigen om het tekort onder de 3% te brengen. De Eur 15 mrd is een verdubbeling van het aanvankelijke plan."

Extra bezuinigingen zijn nodig omdat de inkomsten door de lage economische groei tegenvallen. Volgende maand wordt de begroting voor het komende jaar bekend gemaakt. De markt lijkt te twijfelen aan de haalbaarheid van de plannen, want de risico-opslag van de 10-jaars obligatie steeg met 28 bps

Theodoor Gilissen Bankiers: "Wat het sentiment ook drukte was het nieuws dat Europese banken voor ruim Eur 42 mrd hebben ingeschreven bij de ECB op de laatste 3-maands lening, bijna het dubbele van de Eur 23 mrd die afliep."

In de afgelopen maanden daalde het bedrag dat banken bij de ECB lenen fors. Bank of Ireland plaatste gisteren voor Eur 750 mln een 2,5-jaars door de overheid gegarandeerde lening.

Theodoor Gilissen Bankiers: "Het is een goed teken dat de bank de markt kon betreden, maar hier moest wel flink voor betaald worden. De risico-opslag bedroeg 420 bps boven het swaptarief; 150 bps meer dan de Ierse staat."

Zo stegen de belastinginkomsten dit jaar met 13,5% door belastingverhogingen. Theodoor Gilissen Bankiers: "Ook Ierland maakte deze week bekend extra te willen bezuinigen in de komende vier jaar. De regering wil Eur 15 mrd bezuinigen om het tekort onder de 3% te brengen. De Eur 15 mrd is een verdubbeling van het aanvankelijke plan." Extra bezuinigingen zijn nodig omdat de inkomsten door de lage economische groei tegenvallen. Volgende maand wordt de begroting voor het komende jaar bekend gemaakt. De markt lijkt te twijfelen aan de haalbaarheid van de plannen, want de risico-opslag van de 10-jaars obligatie steeg met 28 bps Theodoor Gilissen Bankiers: "Wat het sentiment ook drukte was het nieuws dat Europese banken voor ruim Eur 42 mrd hebben ingeschreven bij de ECB op de laatste 3-maands lening, bijna het dubbele van de Eur 23 mrd die afliep." In de afgelopen maanden daalde het bedrag dat banken bij de ECB lenen fors. Bank of Ireland plaatste gisteren voor Eur 750 mln een 2,5-jaars door de overheid gegarandeerde lening. Theodoor Gilissen Bankiers: "Het is een goed teken dat de bank de markt kon betreden, maar hier moest wel flink voor betaald worden. De risico-opslag bedroeg 420 bps boven het swaptarief; 150 bps meer dan de Ierse staat."