Verder zullen nog veel afwaarderingen moeten plaatsvinden waardoor extra kapitaalsversterkingen noodzakelijk zijn. Banken zouden minder winsten uit de handel en meer uit rente-inkomsten moeten halen. Theodoor Gilissen Bankiers merkt verder op dat er in Europa sprake is van een domino-effect.

Op de Europese beurzen gebeurt vandaag weinig, de belangrijkste indices blijven dicht bij huis. De BEL 20 zit licht in de plus, de Euro Stoxx 50 licht in het rood. Ook de koers van de euro maakt per saldo pas op de plaats.

KPN raakt E-Plus moeilijk kwijt

KPN heeft onlangs laten weten, dat de onderhandelingen met Telefonica over de verkoop van Duitse dochter E-Plus mislukt zijn.

Onder de huidige, moeilijke marktomstandigheden zal het lastig worden voor KPN om alsnog een andere koper te vinden voor E-Plus. ABN Amro blijft KPN volgen met een koopadvies, vanwege het fraaie dividendrendement.

De onderhandelingen over de verkoop van KPN-dochter E-Plus zijn mislukt, zo liet KPN weten. De meest waarschijnlijk koper, Telefonica, heeft de handen vol aan de moeilijke situatie op de Spaanse thuismarkt en is niet langer geïnteresseerd in de overname van E-Plus. KPN zal nu op zoek moeten naar een andere koper voor de Duitse dochteronderneming.

Het afstoten van E-Plus zou KPN een slordige EUR 10 miljard kunnen opleveren; het zal voor KPN echter lastig worden om in het huidige marktklimaat een kapitaalkrachtige koper te vinden die bereid is om E-Plus over te nemen. Het aandeel KPN biedt een fraai dividendrendement van circa 11%.

Melexis koopt eigen aandelen in

De raad van bestuur van Melexis Technologies NV heeft op 20 augustus 2010 beslist van start te gaan met de aankoop van aandelen Melexis NV (persbericht 24 augustus 2010).

Melexis Technologies NV maakte gisteren bekend dat het in de periode van 18 juni tot en met 22 juni 2012 891 aandelen op Euronext Brussel heeft verworven.

Verder zullen nog veel afwaarderingen moeten plaatsvinden waardoor extra kapitaalsversterkingen noodzakelijk zijn. Banken zouden minder winsten uit de handel en meer uit rente-inkomsten moeten halen. Theodoor Gilissen Bankiers merkt verder op dat er in Europa sprake is van een domino-effect. Op de Europese beurzen gebeurt vandaag weinig, de belangrijkste indices blijven dicht bij huis. De BEL 20 zit licht in de plus, de Euro Stoxx 50 licht in het rood. Ook de koers van de euro maakt per saldo pas op de plaats.KPN raakt E-Plus moeilijk kwijt KPN heeft onlangs laten weten, dat de onderhandelingen met Telefonica over de verkoop van Duitse dochter E-Plus mislukt zijn. Onder de huidige, moeilijke marktomstandigheden zal het lastig worden voor KPN om alsnog een andere koper te vinden voor E-Plus. ABN Amro blijft KPN volgen met een koopadvies, vanwege het fraaie dividendrendement. De onderhandelingen over de verkoop van KPN-dochter E-Plus zijn mislukt, zo liet KPN weten. De meest waarschijnlijk koper, Telefonica, heeft de handen vol aan de moeilijke situatie op de Spaanse thuismarkt en is niet langer geïnteresseerd in de overname van E-Plus. KPN zal nu op zoek moeten naar een andere koper voor de Duitse dochteronderneming. Het afstoten van E-Plus zou KPN een slordige EUR 10 miljard kunnen opleveren; het zal voor KPN echter lastig worden om in het huidige marktklimaat een kapitaalkrachtige koper te vinden die bereid is om E-Plus over te nemen. Het aandeel KPN biedt een fraai dividendrendement van circa 11%. Melexis koopt eigen aandelen in De raad van bestuur van Melexis Technologies NV heeft op 20 augustus 2010 beslist van start te gaan met de aankoop van aandelen Melexis NV (persbericht 24 augustus 2010). Melexis Technologies NV maakte gisteren bekend dat het in de periode van 18 juni tot en met 22 juni 2012 891 aandelen op Euronext Brussel heeft verworven.