De banken hebben volgens Tarullo behoefte aan meer kapitaal wanneer ze moeilijke tijden het hoofd willen bieden. De huidige kapitaalbasis volstaat niet om een nieuwe crisis te boven te komen.

Wanneer de banken wereldwijd aan hogere standaarden voldoen, zal het financieel systeem veel sterker zijn geworden en bestand tegen nieuwe schokken.

Dat is overigens ook de bedoeling van het Basel Committee, waarin de centrale bankiers zich buiten over nieuwe ratio's voor de bankwereld.

U.S. Treasury Undersecretary Lael Brainard verklaarde deze week aan het Congres dat de kredietcrisis heeft aangetoond dat het bancair systeem in zijn huidige vorm niet bestand is tegen grote crisissen.

De banken hebben volgens Tarullo behoefte aan meer kapitaal wanneer ze moeilijke tijden het hoofd willen bieden. De huidige kapitaalbasis volstaat niet om een nieuwe crisis te boven te komen. Wanneer de banken wereldwijd aan hogere standaarden voldoen, zal het financieel systeem veel sterker zijn geworden en bestand tegen nieuwe schokken. Dat is overigens ook de bedoeling van het Basel Committee, waarin de centrale bankiers zich buiten over nieuwe ratio's voor de bankwereld. U.S. Treasury Undersecretary Lael Brainard verklaarde deze week aan het Congres dat de kredietcrisis heeft aangetoond dat het bancair systeem in zijn huidige vorm niet bestand is tegen grote crisissen.