Hetzelfde zagen we in 2011, toen de Europese schuldencrisis naar haar climax toegroeide, en voordien in 2007 voor het uitbreken van de grote financiële crisis. Blijkbaar verwachten een aantal spelers op de markt dat er iets zal mislopen ergens in Europa.

Credit default swap spreads hebben volgens McDonald een voorspellend karakter en dus zou er een haar in de boter kunnen zitten in de bankensector. Hij kijkt daarbij naar een land als Portugal, dat geen enkele ruimte meer heeft voor het maken van fouten.

Hetzelfde zagen we in 2011, toen de Europese schuldencrisis naar haar climax toegroeide, en voordien in 2007 voor het uitbreken van de grote financiële crisis. Blijkbaar verwachten een aantal spelers op de markt dat er iets zal mislopen ergens in Europa. Credit default swap spreads hebben volgens McDonald een voorspellend karakter en dus zou er een haar in de boter kunnen zitten in de bankensector. Hij kijkt daarbij naar een land als Portugal, dat geen enkele ruimte meer heeft voor het maken van fouten.