Allied Irish Banks Plc, Commerzbank AG, Bank of Ireland Plc en Royal Bank of Scotland Group Plc zijn van de 58 banken die werden doorgelicht diegene die het meeste kapitaal nodig hebben.

Independent Credit is van mening dat deze banken zonder staatshulp of zonder een reorganisatie moeilijk geld zullen kunnen ophalen. De studie gebeurde op basis van de kapitaal ratio's per 31 december van vorig jaar.

Allied Irish en Bank of Ireland zouden volgens Independent Credit kapitaal ter waarde van respectievelijk 681% en 536% van hun huidige marktwaarde moeten ophalen.

Independent Credit berekende dat Commerzbank en RBS kapitaal ter waarde van respectievelijk 611% en 359% ophalen. In het geval van Commerzbank is de kans op een verlaging van de rating ook groot en hetzelfde geldt voor Barclays Plc, Banco Santander SA en de Italiaanse banken.

Allied Irish Banks Plc, Commerzbank AG, Bank of Ireland Plc en Royal Bank of Scotland Group Plc zijn van de 58 banken die werden doorgelicht diegene die het meeste kapitaal nodig hebben. Independent Credit is van mening dat deze banken zonder staatshulp of zonder een reorganisatie moeilijk geld zullen kunnen ophalen. De studie gebeurde op basis van de kapitaal ratio's per 31 december van vorig jaar. Allied Irish en Bank of Ireland zouden volgens Independent Credit kapitaal ter waarde van respectievelijk 681% en 536% van hun huidige marktwaarde moeten ophalen. Independent Credit berekende dat Commerzbank en RBS kapitaal ter waarde van respectievelijk 611% en 359% ophalen. In het geval van Commerzbank is de kans op een verlaging van de rating ook groot en hetzelfde geldt voor Barclays Plc, Banco Santander SA en de Italiaanse banken.