Slechts enkele aandelen pakken tegen de trend in met hogere koersen uit. Dat geldt onder andere voor Omega Pharma, Bekaert, GDF Suez en Agfa-Gevaert. De winsten blijven in ieder geval beperkt.

De banken krijgen opnieuw klappen, maar Fortis blijft in de buurt van de nullijn hangen. Theodoor Gilissen Bankiers herhaalde vanmorgen het verkoopadvies voor AB-InBev, dat opnieuw terrein moet inleveren.

Ook Nyrstar en Umicore zitten in het rood, terwijl op de continumarkt Deceuninck de prijs voor tegenvallende omzetcijfers moet betalen.

Volgens Fortis is dit geen gewone crisis, maar wel een erg gevaarlijke. Om ze te bestrijden zullen de grote middelen ingezet moeten worden. De overheden beseffen dat ook en sparen kosten noch moeite om de brand te blussen.

Hier ligt volgens Fortis meteen ook het grote verschil met de jaren 30 toen men alles op zijn beloop liep en de financiële markten volledig in de knoop raakten. Niettemin verliezen de beurzen verder terrein, onder andere omdat er nog geen licht is aan het einde van de tunnel.

Slechts enkele aandelen pakken tegen de trend in met hogere koersen uit. Dat geldt onder andere voor Omega Pharma, Bekaert, GDF Suez en Agfa-Gevaert. De winsten blijven in ieder geval beperkt. De banken krijgen opnieuw klappen, maar Fortis blijft in de buurt van de nullijn hangen. Theodoor Gilissen Bankiers herhaalde vanmorgen het verkoopadvies voor AB-InBev, dat opnieuw terrein moet inleveren. Ook Nyrstar en Umicore zitten in het rood, terwijl op de continumarkt Deceuninck de prijs voor tegenvallende omzetcijfers moet betalen. Volgens Fortis is dit geen gewone crisis, maar wel een erg gevaarlijke. Om ze te bestrijden zullen de grote middelen ingezet moeten worden. De overheden beseffen dat ook en sparen kosten noch moeite om de brand te blussen. Hier ligt volgens Fortis meteen ook het grote verschil met de jaren 30 toen men alles op zijn beloop liep en de financiële markten volledig in de knoop raakten. Niettemin verliezen de beurzen verder terrein, onder andere omdat er nog geen licht is aan het einde van de tunnel.