Banken die niet aan deze voorwaarde voordoen, mogen geen dividenden uitbetalen. De nieuwe regels gelden vanaf 2013, maar de banken krijgen acht jaar om zich aan te passen aan de nieuwe spelregels.

Banken krijgen meer tijd dan aanvankelijk was voorzien om aan de nieuwe kapitaalregels te voldoen, zo luidde de algemene reactie op de publicatie van de nieuwe kapitaalregels.

De nieuwe regelgeving wordt in verschillende fases doorgevoerd. Ze moet nog de goedkeuring krijgen van G-20, de organisatie van de 20 grootste geïndustrialiseerde landen. De bedoeling is om een nieuwe financiële crisis te voorkomen.

Banken die niet aan deze voorwaarde voordoen, mogen geen dividenden uitbetalen. De nieuwe regels gelden vanaf 2013, maar de banken krijgen acht jaar om zich aan te passen aan de nieuwe spelregels. Banken krijgen meer tijd dan aanvankelijk was voorzien om aan de nieuwe kapitaalregels te voldoen, zo luidde de algemene reactie op de publicatie van de nieuwe kapitaalregels. De nieuwe regelgeving wordt in verschillende fases doorgevoerd. Ze moet nog de goedkeuring krijgen van G-20, de organisatie van de 20 grootste geïndustrialiseerde landen. De bedoeling is om een nieuwe financiële crisis te voorkomen.