Dit is een belangrijk tegenwicht voor landen in de eurozone die de komende tijd te maken krijgen met een fikse fiscale verkrapping. De ECB zal volgens NBC Markets Roundup dan ook zeer voorzichtig zijn over de economische vooruitzichten.

Bovendien blijft dat kredietinstellingen in de zogeheten 'PIGS' landen steeds afhankelijker zijn geworden van ECB.

De meeste Amerikaanse macro-economische cijfers bleven afgelopen week teleurstellen. De data van deze week (in het bijzonder de ISM manufacturing index en het Amerikaanse arbeidsmarktrapport) zullen zeer belangrijk zijn voor het sentiment en misschien ook voor de bereidheid van de Fed om meer kwantitatieve verruiming aan te kondigen.

In focus deze week:

- CPI-verwachting, eurozone (vandaag)

- ISM Manufacturing index, VS (woensdag)

- ECB-vergadering, eurozone (donderdag)

- PMI-indices, VK (woensdag, donderdag en vrijdag)

- Arbeidsmarktrapport, VS (vrijdag)

Dit is een belangrijk tegenwicht voor landen in de eurozone die de komende tijd te maken krijgen met een fikse fiscale verkrapping. De ECB zal volgens NBC Markets Roundup dan ook zeer voorzichtig zijn over de economische vooruitzichten. Bovendien blijft dat kredietinstellingen in de zogeheten 'PIGS' landen steeds afhankelijker zijn geworden van ECB. De meeste Amerikaanse macro-economische cijfers bleven afgelopen week teleurstellen. De data van deze week (in het bijzonder de ISM manufacturing index en het Amerikaanse arbeidsmarktrapport) zullen zeer belangrijk zijn voor het sentiment en misschien ook voor de bereidheid van de Fed om meer kwantitatieve verruiming aan te kondigen. In focus deze week: - CPI-verwachting, eurozone (vandaag) - ISM Manufacturing index, VS (woensdag) - ECB-vergadering, eurozone (donderdag) - PMI-indices, VK (woensdag, donderdag en vrijdag) - Arbeidsmarktrapport, VS (vrijdag)