Het geeft aan dat er bij banken vertrouwen is in hun eigen toekomst. Het benodigde kapitaal komt nog niet uit de eigen winst, maar wordt via redelijk omvangrijke emissies opgebracht.

Ondanks deze zware emissies namen de aandelenindices een aanloop om aan de bovenkant uit te breken. Die aanval is afgeslagen.

Ook zonder die uitbraak kan teruggekeken worden op een fraai beursjaar. En voor het komende jaar blijft ABN Amro optimistisch. Het bedrijfsleven zal een fors winstherstel laten zien.

Aan de basis hiervan liggen een aantrekkende economie en snelle saneringen.

De obligatiemarkt gaat een uitdagend jaar tegemoet. Kiezen voor het aantrekkelijke rendement van bedrijfsobligaties of de liquiditeit en veiligheid van staatsleningen? ABN Amro adviseert een mix van bedrijfsobligaties en staatsobligaties.

Wellicht gebruiken de meeste beleggers de feestdagen om na te denken over aanpassingen in hun portefeuille. De omzetten op de beurs lopen elke dag terug. In de nieuwsvoorziening domineert macro-economisch nieuws.

Het geeft aan dat er bij banken vertrouwen is in hun eigen toekomst. Het benodigde kapitaal komt nog niet uit de eigen winst, maar wordt via redelijk omvangrijke emissies opgebracht. Ondanks deze zware emissies namen de aandelenindices een aanloop om aan de bovenkant uit te breken. Die aanval is afgeslagen. Ook zonder die uitbraak kan teruggekeken worden op een fraai beursjaar. En voor het komende jaar blijft ABN Amro optimistisch. Het bedrijfsleven zal een fors winstherstel laten zien. Aan de basis hiervan liggen een aantrekkende economie en snelle saneringen. De obligatiemarkt gaat een uitdagend jaar tegemoet. Kiezen voor het aantrekkelijke rendement van bedrijfsobligaties of de liquiditeit en veiligheid van staatsleningen? ABN Amro adviseert een mix van bedrijfsobligaties en staatsobligaties. Wellicht gebruiken de meeste beleggers de feestdagen om na te denken over aanpassingen in hun portefeuille. De omzetten op de beurs lopen elke dag terug. In de nieuwsvoorziening domineert macro-economisch nieuws.